wat kost een uitvaart

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn een belangrijk gegeven. Houdt u er rekening mee dat een crematie al gauw 6.000 euro kost en een begrafenis 8.000 euro. Hoe hoog de kosten zijn, is natuurlijk afhankelijk van de keuzes die u maakt. Uiterlijk de tweede dag zullen wij u een kostenopgave overhandigen, zodat u indien nodig uw keuzes nog kunt bijstellen. Er zijn vaak goedkopere alternatieven, waar wij graag met u over nadenken.

Ook als u verzekerd bent

Heeft u een uitvaartverzekering? U bent altijd vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die bij u past. Dus ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft, kunnen wij uw uitvaart verzorgen. Neem voor informatie over de financiële consequenties aub contact met ons op.

Indien gewenst kunnen wij de afwikkeling van uw polis verzorgen. Klik hier voor meer informatie over verzekeren.

Transparante kostenbegroting

Wij zijn altijd bereid om vrijblijvend en kosteloos een gespecificeerde kostenopgave voor u samen te stellen. Om u een indruk te geven met welke kosten u te maken krijgt bij een uitvaart, hebben wij drie verschillende kostenindicaties samengesteld. U kunt ze hier downloaden. 
- crematie in aula crematorium 
begrafenis
- crematie met afscheidsbijeenkomst op een andere locatie

Het is raadzaam tijdig na te gaan voor welk bedrag u precies verzekerd bent of hoeveel middelen u beschikbaar heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een naturaverzekering levert normaal gesproken diensten, in ruil voor de betaalde premie. Als u besluit de uitvaart door een ander te laten verzorgen (dit kan geen enkele maatschappij u verbieden), dan keert de maatschappij een bedrag uit in plaats van dat zij zelf de diensten levert.

Een kapitaal- of sommenverzekering keert het verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden of aan de uitvaartondernemer. U bent doorgaans vrij om de ondernemer te kiezen die u wilt.

Indien gewenst kunnen wij voor u de afwikkeling van de polis verzorgen.

Op de vraag wat u het beste kunt doen als u nog geen uitvaartverzekering heeft, is over het algemeen het advies dat u het voordeligst uit bent als u zelf spaart voor de uitvaart, mits u natuurlijk over voldoende middelen beschikt. 
Als u overweegt om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten, kunt u het beste een kapitaalverzekering nemen. Deze verzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit aan de nabestaanden of aan de uitvaartondernemer. Op die manier bent u het meest vrij in uw keuzes en weet u ook precies waar u aan toe bent. Een koopsompolis is vaak tot op hoge leeftijd mogelijk.