Per 25 februari 2022 zijn alle beperkingen voor de uitvaartbranche vervallen.

Alle maatregelen zijn opgeheven.
Er mogen weer zoveel mensen bij de uitvaart zijn als wenselijk is voor de nabestaanden en mogelijk is in de gekozen ruimte. Er hoeft geen rekening meer gehouden te worden met de anderhalve meter maatregel. Het dragen van mondkapjes is niet langer verplicht. Ook is er nergens meer een coronatoegangsbewijs nodig. Kortom, alles kan en mag weer tijdens een uitvaart.

Extra voorzichtig?
We kunnen ons voorstellen dat u ondanks deze situatie toch voorzichtig wilt zijn, bijvoorbeeld bij een kwetsbare gezondheid. Er is tijdens het eerste gesprek alle mogelijkheid om uw wensen kenbaar te maken zodat we samen kunnen kijken hoe we dat het beste kunnen invullen. 

informeer hier naar de mogelijkheden

Komt de uitvaartbegeleidster aan huis om de uitvaart te bespreken?
Gelukkig kunnen we weer gewoon aan huis komen om de uitvaart te bespreken, zonder verdere beperkingen. Uiteraard zullen we de algemene adviezen ter harte nemen. Mocht u ondanks de versoepelingen extra voorzichtig willen zijn om besmettingen te voorkomen, zoals afstand houden en/of een mondkapje dragen, dan respecteren we dat uiteraard.

Wat als er gezondheidsklachten zijn?
Als iemand besmet is met het coronavirus of soortgelijke klachten heeft, kan die persoon de uitvaart niet bijwonen. Gelukkig zijn er op veel locaties mogelijkheden om de een uitvaartdienst via livestream te volgen. 

Basisadviezen
De algemene basisadviezen blijven gelden om het virus zo min mogelijk ruimte te geven: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven bij klachten en je laten testen bij de GGD en goede luchtventilatie in de binnenruimtes.

Meer details over de laatste maatregelen vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid (in corona tijd), neemt u dan gerust contact met ons op.