Chantal Rozier

samen in alle rust het afscheid voorbereiden

Na jarenlang te hebben gewerkt op personeelsgebied in de riviercruisevaart, besloot ik het roer om te gooien.

Tijdens een coachingstraject kwam ik in aanraking met het vak uitvaartbegeleider. 

Het kostte me even wat tijd om te wennen aan het idee van werken in de uitvaartbranche, maar al snel kwam ik er achter met hoeveel liefde en respect er in dit vak wordt gewerkt. Mijn gastvrije hart begon hiervan sneller te kloppen en toen ik me verder ging oriënteren merkte ik dat het werk me energie gaf.

Ik volgde de opleiding tot Uitvaartbegeleider aan de Après la Vie Academie. Dat gaf me een brede en solide basis omtrent alle aspecten die samenhangen met een uitvaart.

De meeste mensen zijn niet dagelijks bezig met de dood. Op het moment dat een overlijden op je pad komt, beland je in een achtbaan van emoties. 

Daarnaast word je geconfronteerd met alle praktische zaken die komen kijken bij het organiseren van een uitvaart.

Ik ondersteun, ontzorg en zie waar ik nodig ben in een periode waarin familie en vrienden steun bij elkaar zoeken en herinneringen delen; waarin gehuild, maar ook zeker gelachen wordt. 

Een familie bijstaan in de week van het afscheid is dankbaar werk omdat het puur en echt is. Het is een periode waarin mensen op hun kwetsbaarst zijn en het is mooi ze dan het vertrouwen te kunnen geven om samen in alle rust het afscheid voor te bereiden.